Wat gebeurde er in september 1964

Wat gebeurde er zoal in ons dorp in september 45 jaar geleden

(bron: Oonder Os)

 

Dinsdag 1 september

De eerste biljartwedstrijd wordt gespeeld in het kader van de bekerwedstrijden voor de Zuid-Westhoek, die dit jaar door onze biljartclub “de Oude Toren” worden georganiseerd. De eerste wedstrijd werd gewonnen van “Het Groen Laken” uit Gronsveld. Dinsdag 8 september wordt gespeeld tegen “de Veerbenders” uit Gronsveld en donderdag 10 september komt de biljartclub “Losband” uit Eijsden op bezoek.

 

Woensdag 2 september

De handbalvereniging R.K.H.V. Groen-Wit hervat op woensdag 2 september, na de vakantieperiode, weer de trainingen. De trainingen worden gehouden op het voetbalveld (achter Leike) en vinden plaats op woensdagavond. Aanvang 18.30 uur. Nieuwe leden vanaf 15 jaar zijn van harte welkom.  De eerste thuiswedstrijd wordt zondag 13 september gespeeld tegen Zwart-Wit uit Oirsbeek.   

 

Zondag 6 september

Vandaag houdt de R.K.V.V.Keer om 11.00 uur de jaarvergadering in het clublokaal Pie Gilissen. De opkomst was zeer goed. Er ontbraken slechts 3 leden (met kennisgeving). Als nieuwe bestuursleden werden gekozen Johan Bessems en Sjef Gilissen. Het bestuur bestaat nu uit zeven personen. Met ingang van 8 september wordt er elke dinsdagavond getraind onder leiding van de heren Breur Chermin, Wiel Heusschen en Jo Pirnay. De elftallen zullen dit seizoen worden samengesteld door de heren Breur Chermin, Wiel Heusschen, Jef Gilissen en Johan Bessems. Keer neemt met drie elftallen deel aan de competitie. Het tenue zal voor alle elftallen in de toekomst worden: witte trui met zwarte V, witte broek en witte kousen.   

 

Woensdag 9 september

Het echtpaar Schulteis-Satijn viert hun 25 jarig huwelijksfeest. Het feestvierende echtpaar woont aan de Limburgerstraat no 328.

 

Vrijdag 18 september

De eerste raadsvergadering wordt gehouden onder voorzitterschap van de nieuwe burgemeester van Laar. Zo wordt o.a. tijdens deze vergadering besloten dat de subsidie aan fanfare St. Blasius wordt verhoogd met een bedrag van 650 gulden, echter onder de voorwaarde dat twee keer in het jaar en wel op Koninginnedag en de plaatselijke Bevrijdingsdag 13 september een concert door de fanfare gegeven wordt.

Tijden deze vergadering zette de voorzitter uiteen dat het huidige gemeentewapen uit historisch oogpunt als verouderd kan worden beschouwd, aangezien daarin alleen een symbool van de oude heerlijkheid Cadier is opgenomen met als residentieplaats Blankenberg. In een nieuw wapen zullen ook de heerlijkheden Keer en Antoniusbank verwerkt worden. Tevens zal een nieuwe gemeentevlag worden samengesteld uit de kleuren van het wapen namelijk drie horizontale banen in de kleuren groen, geel en rood waarvan de middenbaan iets versmald. De raad gaat met voorstel van Burgemeester en Wethouders akkoord. Het nieuwe wapen en de gemeentevlag behoeft evenwel de goedkeuring van de Hoge Raad van Adel. 

 

Donderdag 24 september

In verband met de komst op korte termijn van buitenlandse arbeiders wordt in Hotel Rooding in St. Antoniusbank een voorlichting gegeven. De gastarbeiders worden in dit hotel ondergebracht door de Staatsmijnen. De voorlichting wordt gegeven door drs. Daemen directeur van de Katholieke Limburgse Immigratie Stichting. In het hotel wordt tijdelijk een kleine groep Marokkanen ondergebracht. Voor de rest zijn het overwegend katholieke Joegoslavische arbeiders. 

 

Zondag 27 september

Voor de bedevaart naar Leuven, die op zondag 27 september wordt gehouden kan men zich opgeven bij de heer P. George op ’t Rooth.

 

En verder nog …..

 

Handboogschutterij Amicitia neemt deze maand deel aan de handboogconcoursen in Leveroy en Haler-Hunsel.

 

Het kerkbestuur verzoekt de parochianen, die plaatsen in de kerk hebben gepacht , niet meer plaatsen in te nemen dan hen toekomen. Het komt voor dat men met drie personen op twee plaatsen gaat zitten, waardoor de anderen natuurlijk moeten schuiven of misschien zelfs geen plaats meer hebben. Hebt eerbied voor Uw medeparochianen.

 

Op het adres Dorpsstraat 89 wordt een rookstoel te koop aangeboden. De stoel is zo goed als nieuw.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME