Wat gebeurde er in mei 1964

(bron Oonder Os)

Maandag 4 mei
Maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 mei zijn de kruisdagen. Op maandag en dinsdag zal om 19:00 uur een Avondmis zijn met aansluitend Processie. Woensdag is om 7 uur 's morgens een H. Mis met aansluitend Processie.
Dinsdag 5 mei
 Vandaag trouwen om 10:00 uur in de parochiekerk de bruidsparen van de Ven-Mingels en Mourmans-Mingels.

Donderdag 7 mei
Hemelvaartsdag. Om 08:00 uur doen de de kinderen hun eerste H. Communie. De communiecantjes worden om 07:45 uur door de fanfare afgehaald aan de meisjesschool.

Woensdag 13 mei.
Op deze dag werd Louis Claessens (Lowie van Frenske) onder begeleiding van de drumband en fanfare Sint Blasius begraven. Louis, een geliefd persoon in het dorp, stierf op nog jonge leeftijd. In 1961 was hij de laatste prins carnaval van de toenmalige c.v. de Klenderaire.   

Donderdag 14 mei
Feest van de Heilige Isodorus, Patroon der Landbouwers. Om 19.30 uur wordt een Avondmis met preek gehouden ter ere van de H. Isodorus. De gehele agrarische bevolking van onze parochie t.w. de Boeren en Boerinnen, de Jonge Boeren en Jonge Boerinnen worden in deze H. Mis verwacht.

Zondag 17 mei
Pinksteren. De parochie heeft een suisse in de persoon van Jean Beijers. De eerste keer dat hij in functie zal zijn is op eerste Pinksterdag.

 

Maandag 18 mei
Ter voorkoming en beperking van bosbrandschade in onze gemeente, zijn een aantal daartoe meest geëigende adressen uitgezocht waarvan de bewoners ingeval van bosbrand, meestal de eerste waarneming kunnen doen. Deze adressen zullen fungeren als MELDINGSPOST BOSBRANDWEER. De meldingsposten zijn: P.J. Goessens, Dorpstraat 78, P.J. Daemen, Keunestraat 234, H.J. Crutzen, Rijksweg 3 en P.H. Heusschen, Eckelraderweg 30.

 

Woensdag 20 mei
De Kring Maastricht van de Boerinnenbond en de Jonge Boeren houdt een kaarsenprocessie naar de Lourdesgrot bij het Missiehuis. Men komt bijeen bij café Bogman aan de Rijksweg in Heer. Aan de grot houdt pastoor Berkers uit ons dorp een plechtig lof en preek.

 

Zaterdag 30 mei
 Op deze dag werd afscheid genomen van burgemeester L.H.H. Huyben. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsvergadering, die gehouden werd in de hal van de meisjesschool aan de Groenstraat. Deze raadsvergadering werd bijgewoond door een 150-tal genodigden. Tijdens de toespraak van wethouder Ackermans nam de gemeenteraad het besluit om, als dank voor hetgeen de burgemeester voor de gemeente gedaan had, een straat in het uitbreidingsplan naar de burgemeester te noemen. Namens de raad werd door wethouder Ackermans aan de burgemeester een filmzon, een plakapparaat en een kleurenfilm aangeboden, terwijl aan mevrouw Huyben een bloemenmand werd aangeboden. Door de heer van Mulken werd namens het gemeentepersoneel een platenspeler aangeboden. Door de Zeereerwaarde pastoor Berkers werd vervolgens het cadeau van de gemeenschap Cadier en Keer aangeboden, zijnde een projectie apparaat. Door de secretaris van het Kerkbestuur, de heer G. Vliegen, werd een leren bureau set aangeboden. Na de toespraken werd door een afvaardiging van de scholen een aardig stukje opgevoerd. Burgemeester Huyben vertrok naar Bergen (Noord Limburg) alwaar hij op zaterdag 6 juin geinstalleerd werd.

Zondag 31 mei
Vandaag trekt de Sacramentsprocessie naar ‘t Rooth. Volgorde van de Processie: Vaandel; schooljongens; Kindsheidsvaandel; schoolmeisjes; Maria Congregatie met vaandel; vrouwen en meisjes; studenten Missie College; fanfare; vaandel H. Familie; mannen en jonge mannen; zangkoor; vaandel H. Sacrament; bruidjes; Eerwaarde Zusters, Misdienaars; Flambouwdragers; Allerheiligste; Kerkbestuur; Doopbelofte kinderen. Het kerkbestuur heeft enkele verzoeken: 1. volg altijd de aanwijzingen op van de Ordecommissarissen, die de taak hebben voor het mooie en stichtende verloop van de Processie te zorgen. 2. Loop altijd recht achter elkaar en niet slordig naast elkaar. 3. Bid hardop mee.

 

Zondag 31 mei.
De processiegangers worden onaangenaam verrast.  Op de waterput in de Roeze Koile zijn niet lovende woorden aan het adres van de vertrekkende burgemeester gekalkt.

Zondag 31 mei
Kermiszondag. Voor de eerste keer sinds verscheidene jaren zullen op de zomerkermis enkele kermisinrichtingen geplaatst worden namelijk een kinderdraaimolen en een balco rotosport.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME