In Memoriam Broeder Victor Lankreijer

Broeder Victor Lankreijer,
een bijzonder gebaar

2016 2017blz7Op 31 juli 2015 overleed in ons dorp op de gezegende leeftijd van bijna 95 jaar Joop Lankreijer, beter bekend als ‘broeder Victor’. De laatste vijftien jaar van zijn leven bracht hij door in het seniorencomplex Aloysiushof in de Pastoor Frissenstraat. Niet alleen hier liet hij zich kennen als een beminnelijk persoon die zich al snel tussen de senioren thuis voelde. Geboortig uit Enschede leefde hij een groot deel van zijn leven in de communiteit van Congregatie van het Heilig Hart van Jezus (SCJ) in Huize Sint Gerlach in de Keerderberg. Hier ontstond zijn grote liefde voor het Limburgs landschap en de geschiedenis van haar bewoners. Zuid-Limburg werd voor hem een echt tehuis.

Die genegenheid voor onze streek spitste zich ook toe op ons dorp. Zo had ‘Broeder Victor’ bijzondere belangstelling voor het verleden van Keer en het werk van onze Historische Kring. Die belangstelling is waardering geworden en daarmee is ook verklaard de bijzondere geste van ‘broeder Victor’.

Bij zijn uitvaart in onze parochiekerk verkoos hij het doen van een gift aan onze Historische Kring boven bloemen op zijn grafkist. Dat was nog niet eerder voorgekomen en voor onze Kring betekende dit een wel heel bijzonder gebaar.

Tijdens onze Kringdag op zondag 29 november 2015 mochten wij uit handen van de familie het resultaat van Victor’s wens in ontvangst nemen: een gift van € 200,-- Wij hebben deze in grote dank aanvaard en de familie toegezegd daarvoor een passende bestemming – in de geest van Victor – te zoeken.

Dat ‘broeder Victor’ moge rusten in vrede.

Drs. Harry H.M. Beckers,

voorzitter Historische Kring Cadier en Keer

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME