Wat gebeurde er in februari 1968

Bron Oonder Os.

Zaterdag 3 februari
en zondag 4 februari is er tijdens de kermisdagen dansen in café de Oude Toren met het orkest Die Herzenbrecher.  In café Bessems speelt op beide dagen het orkest J. Erens.

 Zondag 4 februari
vindt een “oude wijven bal” plaats in café Beuken op ‘t Rooth

Zaterdag 10 februari
begint om 7.11 uur in tempel Gilissen de ‘Groete Zietting” van de Klenderaire. Aan deze avond werken mee: Wiel Hendriks, ut Roed Kriske, Die Drei oet Elsloo, de Sjevemeeter Jonge, de Keerder Kwatszengers, de Tanzmariechen van de Zweitlanceers uit Gronsveld. Te gast is de c.v. de Klèèflep uit Eijsden. De kapel van de fanfare zorgt voor de muzikale omlijsting. Tijdens deze zitting werd Jean Claessens tot nieuwe prins uitgeroepen.

Zaterdag 18 februari
vindt er om half twaalf een afscheidsreceptie plaats in de hal van de meisjesschool i.v.m. het vertrek van  pastoor Berkers naar Posterholt.  Kapelaan Th. Blom zal tijdelijk tot 9 maart zijn taak waarnemen.

Zaterdag 24 februari
zal om 5 uur n.m. in het gemeenthuis de sleuteloverdracht plaatsvinden aan prins Jean de Vierde.  Van 2 tot 4 uur is er een kindermiddag in tempel Gilissen. ‘s Avonds Aw-wieverbal bij Leike Bessems.

En verder nog…..
- er wordt een grote prijsvraag uitgeschreven voor het vinden van een leuke, originele naam voor een grote sportvereniging in ons dorp. De bedoeling van deze sportvereniging  waartoe het initiatief is genomen door de wandelsportvereniging “de Nomaden” en de jeugdvoetbalclub, is hierin gelegen, dat men zal trachten de bestaande verenigingen uit te breiden en het ontstaan van nieuwe sportverenigingen wil stimuleren. De besprekingen hiervoor zijn momenteel in volle gang. Het formulier met de nieuwe naam kan tot 1 maart ingeleverd worden bij: H. Moonen, Julianastraat 1.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME