Bron Oonder Os

Zaterdag 8 november
viert postduivenvereniging “de Luchtbode” haar 50 jarig jubileum. Van 19.00 tot 20.00 uur wordt een receptie gehouden in het verenigingslokaal bar-dancing Gilissen aan de Kerkstraat (nu huisnr. 141). De bloeiende vereniging, die maar liefst 36 leden telt, huldigt o.a. deze avond de heren Egidius Spronck, Sjeng Spronck en Wim Beijers, die allen 50 jaar lid zijn. De vereniging werd op 1 september 1919 door een zestal duivenliefhebbers opgericht in café Vliegen, dat gelegen was aan Kerkstraat (nu huisnr. 4). Toen in Bemelen en Margraten nog geen duivenverenigingen waren telde de vereniging volgens Pierre van Tuur zelfs 70 leden.  

Zaterdag 15 november
houdt de bejaardenvereniging een gezellige avond in de hal van de meisjesschool. De avond begint met een H. Mis met een kort preekje. Tijdens de avond wordt er gecollecteerd voor de missie (Ghana)  van pater Lemmerling. Verder wordt de avond gevuld met een koffietafel en wordt er door een cabaretgroep gezorgd voor de komische noot.

Zaterdag 29 november
organiseert biljartclub De Oude Toren en de spaarclub Victorie een gezellige avond voor de inwoners van Cadier en Keer, Honthem en ’t Rooth. De avond begint om 8 uur en wordt opgeluisterd door een gezellig orkest (geen beat). Er is geen entree en bij binnenkomst krijgt iedereen een gratis lot waarmee later op de avond een verrassende prijs mee te winnen is.   

Zondag 30 november
wordt om half drie Sinterklaas afgehaald bij hotel Visser boven aan de Keerderberg. Vandaar vertrekt de stoet onder begeleiding van de muzikale klanken van de fanfare naar het Raadhuisplein waar de burgemeester vanaf het bordes de Sint welkom heet. Dan wordt via de Limburgerstraat en de Kusterkessteeg naar zaal Gilissen getrokken. De organisatie is dit jaar voor het eerst in handen van de Jeugdraad

En verder nog …………
De klok van de kerktoren wordt gerepareerd. De kosten ad f. 900 worden door twee parochianen betaald. Binnenkort zal de klok dan ook weer de juiste tijd aangeven.    

Gebruikers
5
Artikelen
2075
Artikelen bekeken hits
9305331

Today 8

Yesterday 51

Week 59

Month 1008

All 178601

Currently are 23 guests and no members online

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME