Wat gebeurde er zoal in ons dorp in februari 45 jaar geleden (1970).
Bron Oonder Os.

Zondag 1 februari
feest van de H. Blasius. De Blasiuszegen wordt dit jaar gegeven op zaterdagavond en zondag na de H. Missen. Zondagmiddag om 2, 3 en 4 uur. Maandag en dinsdag na de H. Mis ’s morgens en na de H. Mis ’s avonds.   

Zondag 1 februari
viert de fanfare het feest van haar patroonheilige. Tijdens de H. Mis van 9 uur wordt een andante gespeeld. Na afloop zal een bezoek worden gebracht aan het kerkhof, waar treurmuziek ten gehore wordt gebracht. Daarna gaat de fanfare naar haar verenigingslokaal Gilissen waar het traditionele belegde broodje wordt aangeboden. Tijdens deze bijeenkomst zullen de jubilarissen Sjeng Beijers, Adam Goessens en Michel Spronck (allen 25 jaar lid) uit handen van burgemeester van Laar het Bondinsigne met oorkonde ontvangen.    

Zondag 1 februari
en zaterdag 31 januari (Lichtmiskermis) is er een dansavond in café de Hazehook aan de Rijksweg. Kermiszondag is er in café “In de Oude Toren” (bij Lambèr en Gerda) van 11 tot 2 uur matinee. Vanaf 7 uur is er vrij dansen. De matinee en het vrij dansen wordt opgeluisterd door het orkest “Ludy’s”

Zaterdag 7 februari
ontvangt prins Rinus d’n ierste om 5 uur op het gemeentehuis uit handen van burgemeester van Laar de sleutel, het teken van zijn driedaagse heerschappij over het Klenderaire Riek. ’s Avonds wordt in zaal Deckers (café de Hazehook oftewel bij Maj van Trees)  aan de Rijksweg het traditionele Aw Wieverbal gehouden.   

Zaterdag 7 februari
wordt voor de sleuteloverdracht op het Raadhuisplein door burgemeester van Laar de pop “de grootste Klenderair” onthuld.  De pop wordt omstreeks half vijf door de Klenderaire  aan de Bemelerweg opgehaald en dat alles onder de muzikale klanken van de fanfare. 

Vrijdag 20 februari
wordt er van 19.30 tot 20.00 op de Regionale Omroep Zuid een radio opname van fanfare St. Blasius uitgezonden.

Zaterdag 28 februari
wordt er door de bejaardenvereniging  in de hal van de school aan de Groenstraat een feestavond gehouden. Om  6 uur wordt begonnen met een H. Mis. Na de koffietafel zal een gezelschap uit Maastricht voor het nodige plezier zorgen.   

En verder nog …………

-       Vanwege de carnaval is er carnavalszondag om 3 uur geen rozenhoedje.

-       Tijdens de carnavalsdagen treedt het zeer bekende stemmingsorkest “The Hurricane Five” op in bar dancing Gilissen (bij Pie van Tossing) aan de Kerkstraat.

Gebruikers
5
Artikelen
2075
Artikelen bekeken hits
9424354

Today 11

Yesterday 36

Week 182

Month 943

All 181134

Currently are 22 guests and no members online

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME