Wat gebeurde er zoal in ons dorp in april 45 jaar geleden (1970).
Bron Oonder Os.

Zondag 5 april
vindt om 5 uur de eerste steenlegging plaats van de nieuwe kapel op ’t Rooth. Pastoor Wolfs en rustend pastoor Coolen, de enige priester die ’t Rooth heeft voortgebracht, zullen dit doen. Burgemeester Kuijpers van Margraten zal door het doorknippen van een lint, het terrein van de kapel vrijmaken. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door fanfare St. Blasius en harmonie Concordia en schutterij St. Sebastianus uit Margraten. Om half elf zal pastoor Coolen in de feesttent een plechtige H. Mis opdragen, die opgeluisterd wordt door het knapenkoor de Lentebloempjes uit Margraten. Rondom de eerste steenlegging is een heel feestweekend georganiseerd. Zaterdag begint om 6 uur enorme dansavond met het bekende dans- en show orkest “The Blue Five”.  Zondag speelt vanaf 8 uur de alom bekende blaaskapel “de Riesteländer Muzikanten”. Maandag wordt het feestweekend afgesloten met weer een optreden van het orkest “The Blue Five”. Aanvang 6 uur.

Zondag 5 april
zal het koor van Nijswiller in het kader van de koren uitwisseling de H. Mis van 11 uur in onze parochiekerk opluisteren. Zondag 19 april zal zangkoor “Jubilate Deo” om 11 uur de H. Mis in Wahlwiller opluisteren.   

Donderdag 9 april
vindt er om 20.00 uur in zaal Heusschen een voorlichtingsavond plaats van de afdeling Maastricht van de Kon. Ned. Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Er zullen enkele kleuren geluidsfilms worden vertoond door de heer van Os. O.a. “dansen voor het leven (een bijenfilm) en “spreek met bloemen”.  

Woensdag 29 april
maakt de Vrouwenbond een excursie naar de fabrieken van van der Meer Meubelen. ’s Avonds wordt een bezoek gebracht aan dancing Savanna in België. Men vertrekt om 7.30 uur vanaf het Raadhuisplein.

Donderdag 30 april
maakt de Vereniging tot Natuurbescherming een uitstapje naar het natuurgebied de Hoge Venen in België.   Er wordt om 13 uur per bus vertrokken vanaf het Raadhuisplein. Dan wordt er circa 21/2 uur gewandeld door het natuurgebied onder leiding van de plaatselijke gids de heer Coté. Daarna vertrekt men naar Malmedy waar om 17.30 uur een koffietafel wordt gegeven.    

En verder nog …………

-       De uitslag van de stemming ter verkiezing van de leden van de Provinciale Staten op 18 maart 1970 in onze gemeente is als volgt: KVP –CHU – AR 867 stemmen. PvdA 35 stemmen. VVD 37 stemmen. PPR 79 stemmen. Bind. Rechts 13 stemmen. CPN 9 stemmen. Boeren Partij 38 stemmen. PSP 6 stemmen. D’66 42 stemmen. Blanco 21 stemmen. Totaal 1147 stemmers.  

 -    De eenmalige huis-aan-huis collecte van het zangkoor Jubilate Deo heeft liefst f. 1042,15 opgebracht. De opbrengst is bestemd voor het             vervangen van het oude, kapotte harmonium, dat gebruikt werd bij de repetities. 

Gebruikers
5
Artikelen
2075
Artikelen bekeken hits
9424485

Today 13

Yesterday 36

Week 184

Month 945

All 181136

Currently are 27 guests and no members online

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME