Wat gebeurde er zoal in ons dorp in juni 45 jaar geleden (1971).

Bron Oonder Os.


Zondag 6 juni
zal de fanfare een muzikale rondgang door het dorp maken. De vorige week huis-aan-huis bezorgde zakjes worden dan opgehaald. Met de inhoud van deze zakjes hoopt men de  2500 guldens, die men nog nodig heeft voor de aanschaf van nieuwe uniformen, op te halen.  Het opgehaalde bedrag bedroeg in Keer fl. 2038,-- In Honthem en ’t Rooth werd ook nog eens f 604,07 opgehaald. In totaliteit dus f 2642,07

Zaterdag 13 juni
worden op het sportcomplex van de V.V. Keer  i.v.m. het behaalde kampioenschap van het eerste elftal verschillende wedstrijden gespeeld. Om 2 uur speelt het D-1 elftal tegen het D-2 elftal. Om half drie vindt de eerste damesvoetbalwedstrijd plaats, die ooit in ons dorp is gespeeld. Het elftal bestaat uit speelsters van het dameselftal van ’t Kelderke, het jongerencafé van café Bessems (bij Leike). Om 3 uur speelt het kampioenselftal een huldigingswedstrijd tegen Leonidas. Ruim 400 toeschouwers waren op het sportcomplex aanwezig. 
 
Zaterdag 19 juni
begint de officiële viering van het 25 jarig bestaan van de V.V. Keer. Om 18 uur wordt begonnen met een H. Mis. Van 19 tot 21 uur vindt in clublokaal Gilissen de huldiging plaats i.v.m. het behaalde kampioenschap van het eerste elftal. Na de receptie wordt een feestvergadering gehouden tijdens welke de oprichters, jubilarissen en kampioenen door bestuur en leden gehuldigd zullen worden.  De belangstelling was overweldigend. 

Zondag 20 juni
viert onze dorpsgenoot pater Sjeng Jacobs zijn 25 jarig priesterfeest. Om 11 uur wordt op die dag door de jubilaris de plechtige Hoogmis opgedragen. Daarna heeft men van 12 tot 1 uur in de hal van de meisjesschool gelegenheid de jubilaris te feliciteren. In de week van 7 tot 13 juni zal huis-aan-huis een geldinzameling worden gehouden om de jubilaris een passend feestgeschenk te kunnen aanbieden. Tijdens de receptie werd het parochiegeschenk ad f 750,- -  overhandigd 

Maandag 21 juni
Pinkstermaandag won Hub Weusten het Koningsschieten van handboogschutterij Amicitia 1893. Na 45 schoten stonden Sjef Vaassens en Hub Weusten gelijk. De laatste vijf schoten moesten uiteindelijk de beslissing brengen.  

Dinsdag 22 juni
maakt de bejaardenvereniging een uitstapje naar Duitsland.  Degenen, die geen paspoort hebben, worden verzocht zo snel mogelijk naar het gemeentehuis te gaan, zodat zij tijdig in het bezit zijn van een paspoort. Door de grote belangstelling heeft men het uitstapje met twee bussen moeten maken.  

Woensdag 23  juni
is de verdiepingsdag voor de schoolverlaters. Deze wordt in Eckelrade gehouden en duurt van 9 tot 5 uur.  Donderdag 24 juni wordt om 8 uur ’s avonds met een H. Mis in de hal van de meisjesschool de plechtige afsluiting gehouden, die alleen toegankelijk is voor de schoolverlaters en hun ouders. 

En verder nog …………

- Vanaf 1 juni mogen de cafés tot 1 uur ’s nachts open zijn.

- De repetitieavonden van de fanfare zullen voortaan op vrijdagavond plaatsvinden van 20.30 tot 22.30 uur. Tot heden vonden de repetities plaats op zaterdagavond.

- Van vrijdag 25 juni t/m maandag 28 juni viert fanfare St. Blasius haar 50 jarig bestaansfeest in de feesttent op het Raadhuisplein.
Vrijdag 25 juni worden om 19.30 uur de nieuwe uniformen gepresenteerd waarna om 20 uur een receptie met huldiging van de jubilarissen begint.
Zaterdag 26 juni begint om 14 uur een kinderfeest met Geraldine – Devilé, een vermaard stel artiesten. Vanaf 20.30 uur spelen de Riesteländer Musikanten uit Margraten.
Zondag is er om 11 uur een H. Mis in de tent. Vanaf 12 uur zijn er diverse optredens o.a. een zondagmiddagconcert door de fanfare, een concert door de Kur kapel Falcobergia uit Valkenburg en een concert door de Koninklijke Oude Harmonie uit Eijsden. Om 20 uur speelt het alom bekende Malando Tanga Rumba orkest.
Maandag is er om 14 uur een bejaardenmiddag met o.a. de Frontalinis, Harry Touw, The Miller Sisters, Ineke Vluggen en Wim Coolen. Het geheel wordt gepresenteerd door de bekende conferencier Kees Nouens uit Den Haag van het bekende Cabaret –Variaté Floriade. Het feestweekend wordt om 19.30 uur afgesloten met een optreden van het bekende radio- en Tv stemmingsorkest de Four Tak.
- Het schoolreisje van de lagere school (325 kinderen) is een groot succes geworden. De eerste twee klassen, 134 kinderen, hebben het Sprookjesbos in Valkenburg bezocht. De derde klassen, 54 kinderen, hebben een rondvaart gehouden over de Maas en hebben daarna met de bus o.a. een bezoek gebracht aan de Sluis van Ternaaien. De vierde en vijfde klassen, 102 kinderen, brachten een bezoek aan de ruimtevaart tentoonstelling in Valkenburg. Daarna heeft men de speeltuin Fort Willem in Maastricht bezocht. De zesde klas, 35 kinderen, bracht een bezoek aan de Fluwelen en Gemeente grot in Valkenburg. 

Tags:
Gebruikers
5
Artikelen
2050
Artikelen bekeken hits
7592876

Today 38

Yesterday 49

Week 131

Month 369

All 135041

Currently are 33 guests and no members online

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME