Wat gebeurde er zoal in ons dorp in oktober 45 jaar geleden (1971)
Bron Oonder Os

Zondag 3 oktober
versloeg de V.V. Keer, voor het eerst in haar bestaan spelend in de 4e klasse van de KNVB, voor maar liefst 600 toeschouwers koploper Meerssen met 3 – 2.  

Zondag 10 oktober
vertrekt wandelvereniging de Nomaden om half tien met bussen vanaf het gemeentehuis naar Tilburg. Met deze tocht wordt het wandelseizoen 1971 afgesloten.  

Woensdag 23 oktober
vond er onder grote belangstelling een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis waar het herindelingsplan van de Gedeputeerde Staten van Limburg betreffende de Zuid – Limburgse gemeenten werd besproken. Het plan van de provincie omvat een samenvoeging van de gemeenten Cadier en Keer, Bemelen, St. Geertruid, Gulpen, Wijlre, Margraten, Mheer, Noorbeek, Slenaken en  Wittem (kernen Wittem en Partij). De gemeente Cadier en Keer geeft echter de voorkeur aan zelfstandig voortbestaan. Als alternatief is de vorming van een plateaugemeente die ongeveer begrensd wordt door het Maas- , Gulp-  en Geuldal 

Woensdag 27 oktober
is er om 4 uur in de parochiekerk voor bejaarden en allen die ’s avonds verhinderd zijn een biecht- en boete viering.  Donderdag en vrijdag is er om 7 uur biecht- en boeteviering voor de overige parochianen. Gelegenheid tot privé biecht is er vóór en na alle H. Missen en op zaterdag van 6 uur tot kwart voor zeven.

Donderdag 28 oktober
geeft de meisjes balletgroep voor het eerst een uitvoering. Deze wordt gehouden in zaal Gilissen aan de Kerkstraat en begint om 7.30 uur ’s avonds.

En verder nog …………

- Tijdens de kermisdagen 23-24 en 25 oktober is er levendige muziek in de cafés Bessems – Schillings aan het Raadhuisplein, café de Hazehook aan de Rijksweg, café De Oude Toren (duo van Loo), café Gorissen (The Dutch Favorites) en Bar dancing Gilissen (The Blue Five) aan de Kerkstraat.

Gebruikers
5
Artikelen
2075
Artikelen bekeken hits
9288359

Today 1

Yesterday 42

Week 189

Month 813

All 178406

Currently are 20 guests and no members online

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME