Wat gebeurde er zoal in ons dorp in mei 45 jaar geleden (1972).
Bron Oonder Os

Maandag 1 mei

zal Stichting Blindenzorg (voorheen Licht en liefde) een huis–aan–huis verkoop houden van materialen, welke geproduceerd zijn door de blinden. 

Zaterdag 6 mei

speelt het eerste elftal van de V.V. Keer om 17.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen een team bestaande uit oud Fortuna 54 spelers. In het elftal van Fortuna 54 spelen  Ed Belski, de broers Harry en Jef Brüll, Harry Custers, Jan Notermans, Jean Munsters, M. Loo, Driek van ’t Hoofd, Ties Willems, Bob Jongen en Ger Gruizen.

Zondag 7 mei

doem om 9.00 uur 66 kinderen, waarvan 30 meisjes en 36 jongens, hun Eerste H. Communie.

Woensdag 10 mei

is de wereldmissiedag van de kinderen. Om 11.30 uur is er een H. Mis voor de schoolkinderen, waarin zij ook gelegenheid krijgen om hun offergave te geven aan de Missie. Hiermee steunen zij hun leeftijdgenoten in de Missie.

Donderdag 11 mei

vindt om 14.30 uur op het sportcomplex van de V.V. Keer de beslissingswedstrijd plaats tussen V.V. Walram uit Valkenburg en Sportclub Biesland uit Maastricht. De verliezer degradeert naar de 4e klas van de KNVB.  Er waren meer dan 1000 bezoekers en Walram won de wedstrijd met 2-0.

Donderdag 11 mei

organiseert w.s.w. de Globetrotters  en onze eigen wandelvereniging de Nomaden de 20e Internationale Margraten wandeltocht, waarvan de start en de aankomst is op het terrein van Huize St. Joseph. Aan deze wandeltocht, die één van de grootste dagtochten van ons land is, nemen dit jaar circa 10.000 wandelaars deel. Aangezien deze wandelaars bijna allemaal via het Amerikaans kerkhof lopen, is het deze Hemelvaartsdag een drukte van jewelste in ons dorp.

Vrijdag 12 mei

verzorgt fanfare St. Blasius een openluchtconcert op de groenstrook aan de Margrietstraat. Aanvang 20.30 uur.

Woensdag 17 mei

houdt de L.V.B. Kring Maastricht om 8 uur ’s avonds haar jaarlijkse bedevaart naar de Lourdesgrot van het Missiehuis.

Woensdag 17 mei

vindt de bedevaart naar Heppeneert plaats. Aanmelden kan bij mevrouw Lène Beijers – Heusschen. Vertrek 8.15 uur. Kosten fl. 5,00.

Zondag 28 mei

vindt er op het parcours Kapelweg, Groenerein, Margrietstraat, Beatrixstraat een jeugdwielerronde plaats. Aanvang 13.30 uur. Entree voor volwassenen fl. 1,00 en voor kinderen fl. 0,25.

En verder nog …………

-        Het vijfde team van biljartclub “de Oude Toren” behaalde het kampioenschap van de 4e klas K.N.B.B..
Het team bestond uit M. en L. Heusschen, M. Bessems en L. Weusten.

-       In 1971 bracht de gezinsbijdrage in onze parochie fl. 28.999,91 op. De collecte fl. 13.248,15 en de misintenties fl. 8.706,22. De totale inkomsten bedroegen fl. 63.930,07. Uiteindelijk was er een tekort van fl. 227,88.

 


Wat gebeurde er zoal in ons dorp in maart 45 jaar geleden (1972).
Bron Oonder Os.

Donderdag 6 april

haalt de Jeugdvoetbalclub vanaf 18 uur weer oud papier op.

Vrijdag 7 april

openen onze dorpsgenoten Jacques en Victoire Verstegen  - Gilissen om 18 uur in Gulpen hotel Bergland annex bar dancing “Galouppe”. Vanaf 20.00 uur is er dansen met het dans – en showorkest de “Skyliners”.  

Dinsdag 11 april

houdt de damesvereniging voor haar leden om 8 uur in zaal Heusschen een gezellige avond met kienen. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals een strijkijzer, tuinstoeltjes, krukjes enz.

Zaterdag 22 april

houdt  in café Beuken op ’t Rooth de nieuw opgerichte hanenkraai vereniging “de Morgengroet” van 20.00 tot 22.00 uur hanenkraaien. 

Zaterdag 23 april

en zaterdag 29 april en op de zondagen 23 en 30 april organiseert biljartclub “de Oude Toren” een barakconcours.

En verder nog …………

-       Tijdens de feestelijke opening op 24 maart  van de nieuwbouw van de Sint Jozefschool aan de Groenstraat bood de heer J. Beyers, als voorzitter van het oudercomité, namens heel het dorp de school een geluidsinstallatie aan. 

-       Rinus Vliegen en Rob Haessen behaalden het diploma jeugdsportleider van de K.N.V.B.. De jeugdafdeling heeft op dat moment maar liefst 70 jeugdleden.

-       Van zaterdag 22 april t/m maandag 1 mei viert het de Vereniging tot Natuurbescherming in de voormalige jongensschool aan de Aloysiusstraat haar vijf jarig bestaan. Zaterdag 22 april opent burgemeester van Laar de tentoonstelling, die op verzoek van de vereniging door het Natuurhistorisch Museum uit Maastricht is ingericht. Tijdens deze tentoonstelling zijn ook de inzendingen van de fotowedstrijd en de tekeningen van schooljeugd te zien.   Tijdens deze dagen worden er lezingen gehouden en natuurfilms getoond. Donderdag 27 april is er om 14.00 uur een middag voor bejaarden. Ander activiteiten zijn o.a. bezoek aan het Natuurhistorisch Museum en het Bonnefanten museum in Maastricht, wandeling in de omgeving van het dorp onder leiding van heren Felder en Willems, opruimen rommel op wegen en in bossen.

-       Het voormalig gemeentehuis (nu Keerhoes) is met uitzondering het lokaal van kapsalon van coiffeur Arno, voor een periode van 5 jaar verhuurd aan de dierenartsenpraktijk Schreurs – van de AA – Franssen. 

-       Rijkswaterstaat heeft de gemeente op de hoogte gebracht over de eventuele aanleg van een kruipspoor op de Keerderberg.

Wat gebeurde er zoal in ons dorp in maart 45 jaar geleden (1972).
Bron Oonder Os.

 

Donderdag 9 maart

organiseert fanfare St. Blasius om 20 uur in zaal Gilissen een kienavond.

Dinsdag 14 maart

wordt er in zaal Heusschen voor de leden van damesvereniging om 8 uur een gezellige avond met kienen gehouden. Tot 1 januari is er een ledenstop. Dan kunnen nieuwe leden  zich weer aanmelden.

Woensdag 15 maart

wordt voor de leden van de L.V.B. de eerste les van de cursus “karweitjes in huis” gegeven. De cursus, die uit zes lessen bestaat, wordt gegeven door mejuffrouw Salden, lerares van de huishoudelijke voorlichting en vindt om half acht plaats in de oude jongensschool aan de St. Aloysiusstraat.

Zaterdag 18 maart

geeft de fanfare om 20 uur in zaal Gilissen haar jaarlijks winterconcert. Aan dit concert nemen ook deel gemengd zangkoor Jubilate Deo, de koninklijke harmonie St. St. Cecilia uit Mheer en de koninklijke fanfare St. Joseph (landskampioen) uit Meers. Trouwens de fanfare heeft deze maand een druk programma: zaterdag 4 maart wordt een concert gegeven in Bemelen, zondag 5 maart in Margraten en zaterdag 11 maart in Eckelrade.
   

Zondag 19 maart

zal bisschop mgr. E. Beel  om 3 uur in de kerk de kinderen van de zesde klas het H. Vormsel toedienen.

Vrijdag 24 maart

wordt de nieuwbouw van de Sint Jozefschool aan de Groenstraat officieel geopend. Om 11 uur is er een H. Mis, gezongen door de kinderen. Om 2 uur vindt in de school de officiële opening plaats en zal pastoor Wolfs het gebouw inzegenen. Van 17 tot 20 uur kan iedereen de school bezichtigen. 
 

Vrijdag 24 maart

zal in de zaal Deckers (café de Hazehook) een feestavond worden gehouden voor de leden van de bejaardenvereniging. Om half zeven is er een koffietafel waarna er een gezellig samenzijn is. De avond wordt belangeloos verzorgd door de Maastrichtse mondharmonicaclub “The Happy Players”.

En verder nog ………….

  • In overleg met drs. Willems van de Rijksuniversiteit Utrecht en met toestemming van  het gemeentebestuur van Cadier en Keer heeft de   vereniging tot natuurbescherming besloten om op de Wolfskop alle struikgewas, dat er plantkundig gezien niet thuishoort, weg te kappen om zodoende de oorspronkelijke begroeiing te behouden.
  • de carnavalsvereniging de Klenderaire schenkt fl 50,- aan de Vereniging tot Natuurbescherming. Het bedrag wordt besteed aan de nieuwe  volière op het Blasiushöfke.
  • I.v.m. Pasen zijn er vrijdag 24 maart, dinsdag 28 maart, woensdag 29 en donderdag 31 maart om ’s avonds 7 uur in de kerk boetevieringen met eucharistievieringen. Woensdag 29 maart is er om 4 uur een boeteviering voor bejaarden en anderen die ’s avonds verhinderd zijn. Gelegenheid tot privé biecht is in de Goede Week vóór en na alle H. Missen.
  • De winterwedstrijden van handboogschutterij Amicitia 1893 werd gewonnen door P. Geelen. Tweede werd N. Moust, derde A. Eijssen, vierde G. Bessems en vijfde N. Essers.

Wat gebeurde er zoal in ons dorp in februari 45 jaar geleden (1972). Bron Oonder Os.

Zaterdag 5 februari

wordt om 4 uur de volière bij het Blasiushof feestelijk officieel geopend. Het geheel wordt opgeluisterd door de fanfare. De handboogschutterij, de damesvereniging, de vrouwenbond L.V.B. alsmede de fanfare hebben een bijdrage geleverd om deze  volière te kunnen realiseren.
 

Zaterdag 9 februari

organiseert Huize St. Joseph in samenwerking met het oudercomité van Cadier en Keer een kindercarnavalsmiddag voor de klassen 4 – 5 -6 van beide lagere scholen. Prins Jo II van de Klenderaire zal aan de leukst verklede kinderen een prijs uitdelen.

Zaterdag 12 februari

is er ’s middags kinderbal in zaal Gilissen. Om 5 uur vindt op het gemeentehuis de sleuteloverdracht plaats. 's Avonds bezoekt prins Jo II (Jo Berkx) het Aw Wieverbal dat in zaal Deckers aan de Rijksweg wordt gehouden.  Café zaal Deckers lag op de hoek van de Rijksweg en de Limburgerstraat, de plek waar nu de supermarkt Jumbo is. Het café werd in het dorp “Bej Maj va Trees” genoemd.

Gebruikers
5
Artikelen
2075
Artikelen bekeken hits
9486606

Today 20

Yesterday 39

Week 274

Month 852

All 182398

Currently are 6 guests and no members online

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME